Hej allihopa! 
Vi får ursäkta för den dåliga uppdateringen!! Vi såg tyvärr att våra bilder till de förra inlägget inte hann läggas upp, och dessvärre åker vi till Fraser Island idag - det finns ingen internetanslutning eller uppkoppling på hela ön.. Och vi tror vi stannar i ca två veckor. Tyvärr får bilderna och de andra inläggen vänta tills vi kommer till fastlandet igen. 
 
Vi vi hörs snart igen!
 
puss och kram! 
Från den mysiga hippiestaden åkte vi vidare till Surfers Paradise som verkligen gav storstadskänsla trots dess lilla storlek. Vi möttes av enorma skyskrapor så långt ögat kunde nå och de var belägna precis vid stranden. Det var unikt och magnifikt! Det enda vi hade hört om Surfers var att det är en stor feststad med proppfulla nattklubbar där folk dansar hela nätterna långa. En stad som i detta syfte passar perfekt för oss. Under en veckas tid tillbringade vi våra dagar på stranden (dock var det inte så bra väder), vi shoppade, åt glass och såklart festade vi. Staden bjöd på mycket och föll oss helt i smaken.

(Den kända skylten i Surfers Paradise)

(Stranden med de magnifika skyskraporna)

 
 
(Volleybollturnering på stranden - gratis Corona åt folket)
 
 (PARADIS!!)
 (Mys-bästisar)

(En av de många festkvällarna - här med våra två underbara vänner Frida och Maja)

 

(En riktigt cool nattklubb, bjöd på mycket dans)

 

(En annan mycket lyckad kväll...)

(...med en underhållande danstävling)

(..som sedan avslutades på bästa sätt med svensk pizza klockan fem på morgonen)

 (Glada tjejer med sina glowsticks) 
 

En annan stor del med Surfers Paradise är dess alla nöjesparker. För ett kanonpris köpte vi biljetter till tre av de största nöjesfälten. Vi åkte först till Wet'n'Wild, vilket var ett vattenland ganska likt Skara Sommarland. En hel dag sprang vi runt i bikini och försökte hinna med så många vattenrutschkanorna som möjligt. Vissa var riktigt läskiga men vi hade beslutat oss att vi skulle åka varenda en. För att sammanfatta så hade vi en toppen dag! Det var riktigt roligt.

 (Wet'n'wild)
 (Sara åker läskig rutschkana)
 
 
 
(Wiiiiiee)
 
(Här tävlar vi om första plats - Sara till vänster och Matilda till höger)
 (På bilden ovan ser ni den läskigaste åkattraktionen av alla)
 

 

Andra dagen åkte vi till Movie World som skulle kunna jämföras med Universal Studios. I denna park fanns det väldigt många coola åkattraktioner där alla hade sin egna story med den seriefigur de representerade. Vi gillade mest Superman då den var den snabbaste och bästa berg- och dalbanan. Den fick helt klart fem av fem toasters, kanonkul! Vi träffade även på några kända personer såsom Catwomen, Batman och Scooby Doo. Vi kände oss som barn på nytt, lyckliga för att få träffa våra idoler.

(Movie World)
 
 (Scooby Doo)
 (Till och med väntan i kön var en upplevelse i sig med olika ljudeffekter och utklädda figurer, samt film på storbildstv)
 
 
(Matilda, Malin, Sandra och Sara framför Supermanskylten)
 
 
(Tio gånger roligare än Flumride)

 

Sista parken vi besökte var Sea World. Av alla de tre nöjesparkerna som vi besökte så var Sea World den som stack ut mest, då de inte bara hade åkattraktioner utan även mängder av djur. Vi fick klappa på rockor, peta på fiskar och se fantastiska shower med delfiner och vattenskotrar. Inte lika fartfylld dag men otroligt mysig. Och vi fick tillbringa den med våra bästa vänner.

 (Sea World)
 
(Riktigt fräck jetskishow)
 
 
(Hajen)
 
(Bästa delfinshowen, vi var riktigt imponerade!)
 
(Svambob Fyrkant in real life - starstrucked)

Vi tycker att Surfers Paradise är helt klart ett måste i Australien. Vi hade en perfekt vecka med mycket skratt, dans och vi träffade på många nya underbara människor.

Next stop Brisbane

Puss och kram!

Heeeeeej,
 
Som det står skrivet i vårt förra inlägg så har vi alltså nått fram till den färgglada staden Byron Bay. Byron är en unik stad med många mysiga (aningen höga) människor som lever ut 70-talets trendiga hippiekultur.

Småtrötta som vi var efter att hållit oss vakna till klockan 04.00 på morgonen, eftersom bussen som skulle ta oss från Spot x till Byron avgick då, blev vi lagom glada när vi fick vänta i fem timmar innan vi fick checka in på det nya hostelet Arts Factory. Men efter att ha fått vårat teepee (stor indianhydda/tält) flöt allt på! Vi lagade mat och njöt av den vackra utsikten av grönska som omslöt hostelet. Vi båda kan konstatera att detta hostel var något utöver det vanliga. Det var placerat mitt bland träd och "regnskog" där en stor flod flöt i mitten av området. Kalkoner och stora ödlor sprang runt på stigarna och vi bodde med en liten fluffig kyckling. Vi delade glädje och kärlek med flera hundra hippies som bodde granne med oss. Det är så svårt att sätta ord på hur det egentligen var att bo på Arts Factory och tyvärr är bilderna mycket få, men det var en riktig cool och unik upplevelse..

Överallt i Byron Bay möttes vi av surfkillar som skulle till stranden för att ta sig an de stora vågorna. Människorna var underbara och vi lärde känna några riktigt härliga tjejer. Vi blev ett gott tjejgäng som gjorde allt tillsammans (vi har faktiskt redan planerat in en reunion). En dag bestämde vi oss för att ha en mysig tjejkväll med film, gött snack och godis. Det blev riktig lyckat!

Vi hann med mycket under de sex dagar vi tillbringade i Byron Bay, såsom surfing, hiking och en hel del festande då partyhumöret alltid var på topp i den lilla staden. Kvällarna slutade för det mesta med efterfest och vi ramlade in i vårat tält runt sex på morgonen, lagom tid att kliva upp igen... Vi fick även fira Australia Day och det bästa ordet att beskriva dagen var ordet FEST!! Varenda människa i staden var ute och trängdes på nattklubbarna, sjukt roligt tyckte vi.
(Arts Factory)
 
(Vår ödlekompis)

(Vårt camp)
(Happy Australia Day)
(Dagen firades med bland annat några underbara svenskar - Maja och Frida)
(Sangria)
(Poolhäng)
 
(Crazy Australia Day)
(Filmmys/tjejkväll)
(Utgång med våra Lidköpingtjejer)
(Förfest vid vårat tält)
(Goa tjejgänget)
(Ölspel)
 
 
 
(Första kaffen sedan vi åkte - godaste ever)
(Så mycket fest, så lite tid)
 
 
 
(Vår goda, blåa dricka)
(Matildorna)
 
(Girls night out)
(Tog en cykeltur till Australiens östligaste punkt)
 
 
 
 
 
(Efter en dag i solen)
 
 
 
 
 
Vi trivdes oerhört bra i Byron Bay och vi båda vill snart besöka den igen. Nu väntar Surfers Paradise.

Vi hörs snart igen!
 Puss och kram