Från den mysiga hippiestaden åkte vi vidare till Surfers Paradise som verkligen gav storstadskänsla trots dess lilla storlek. Vi möttes av enorma skyskrapor så långt ögat kunde nå och de var belägna precis vid stranden. Det var unikt och magnifikt! Det enda vi hade hört om Surfers var att det är en stor feststad med proppfulla nattklubbar där folk dansar hela nätterna långa. En stad som i detta syfte passar perfekt för oss. Under en veckas tid tillbringade vi våra dagar på stranden (dock var det inte så bra väder), vi shoppade, åt glass och såklart festade vi. Staden bjöd på mycket och föll oss helt i smaken.

(Den kända skylten i Surfers Paradise)

(Stranden med de magnifika skyskraporna)

 
 
(Volleybollturnering på stranden - gratis Corona åt folket)
 
 (PARADIS!!)
 (Mys-bästisar)

(En av de många festkvällarna - här med våra två underbara vänner Frida och Maja)

 

(En riktigt cool nattklubb, bjöd på mycket dans)

 

(En annan mycket lyckad kväll...)

(...med en underhållande danstävling)

(..som sedan avslutades på bästa sätt med svensk pizza klockan fem på morgonen)

 (Glada tjejer med sina glowsticks) 
 

En annan stor del med Surfers Paradise är dess alla nöjesparker. För ett kanonpris köpte vi biljetter till tre av de största nöjesfälten. Vi åkte först till Wet'n'Wild, vilket var ett vattenland ganska likt Skara Sommarland. En hel dag sprang vi runt i bikini och försökte hinna med så många vattenrutschkanorna som möjligt. Vissa var riktigt läskiga men vi hade beslutat oss att vi skulle åka varenda en. För att sammanfatta så hade vi en toppen dag! Det var riktigt roligt.

 (Wet'n'wild)
 (Sara åker läskig rutschkana)
 
 
 
(Wiiiiiee)
 
(Här tävlar vi om första plats - Sara till vänster och Matilda till höger)
 (På bilden ovan ser ni den läskigaste åkattraktionen av alla)
 

 

Andra dagen åkte vi till Movie World som skulle kunna jämföras med Universal Studios. I denna park fanns det väldigt många coola åkattraktioner där alla hade sin egna story med den seriefigur de representerade. Vi gillade mest Superman då den var den snabbaste och bästa berg- och dalbanan. Den fick helt klart fem av fem toasters, kanonkul! Vi träffade även på några kända personer såsom Catwomen, Batman och Scooby Doo. Vi kände oss som barn på nytt, lyckliga för att få träffa våra idoler.

(Movie World)
 
 (Scooby Doo)
 (Till och med väntan i kön var en upplevelse i sig med olika ljudeffekter och utklädda figurer, samt film på storbildstv)
 
 
(Matilda, Malin, Sandra och Sara framför Supermanskylten)
 
 
(Tio gånger roligare än Flumride)

 

Sista parken vi besökte var Sea World. Av alla de tre nöjesparkerna som vi besökte så var Sea World den som stack ut mest, då de inte bara hade åkattraktioner utan även mängder av djur. Vi fick klappa på rockor, peta på fiskar och se fantastiska shower med delfiner och vattenskotrar. Inte lika fartfylld dag men otroligt mysig. Och vi fick tillbringa den med våra bästa vänner.

 (Sea World)
 
(Riktigt fräck jetskishow)
 
 
(Hajen)
 
(Bästa delfinshowen, vi var riktigt imponerade!)
 
(Svambob Fyrkant in real life - starstrucked)

Vi tycker att Surfers Paradise är helt klart ett måste i Australien. Vi hade en perfekt vecka med mycket skratt, dans och vi träffade på många nya underbara människor.

Next stop Brisbane

Puss och kram!

1 kommentarer

Ulrica

16 Mar 2014 16:00

Hej fina tjejerna! Som vi har väntat på nya inlägg i bloggen! Ser jätte härligt ut, speciellt vattenlandet. Ha de fortsatt fantastiskt.
Puss o kram Ulrica

Kommentera

Publiceras ej