Hallå där,

Nu har vi varit här i cirka tre veckor och vi har haft en underbar vistelse hittills. Vi har hunnit med ganska mycket och känner oss för tillfället rätt klara med Sydney. Under de senaste dagarna har vi haft sköna dagar vid poolen, shoppat i det stora shoppingcentret i Castle Hill och dessutom åkt till en av de populäraste stränderna här, vid namn Bondi Beach. Bondi är en stor strand med kritvit sand. Det var dock väldigt kallt i vattnet, men efter att ha blivit dränkt av de gigantiska vågorna vande vi oss. Till slut var det till och med riktigt skönt att ta ett dopp då solen var så stekande het. Vi mötte upp med några boråsare, som vi känner sedan tidigare, och till oss anslöt även en australiensare och en kille från Nya Zeeland. Vi blev ett riktigt härligt gäng på stranden. Det var smockat med folk på stranden och överallt i havet såg vi surfare som gav sig an vågorna.

(Bondi Beach)
 
 
 
(Ashton, Sara och Matilda på le beach)
(Sexy legs)
 
 
 
(Standardfrulle i paradiset)
 (Poolhäng) 
(Vi har blivit grymma på att använda tvättmaskinen)

Eftersom veckan börjar lida mot sitt slut överraskade familjen oss med en avskedsmiddag ute på en resturang här i närområdet. Maten var riktigt god och extra speciellt var det för oss då det var första gången vi ätit ute sedan vi kom till Australien. Vanligtvis lagar vi all vår mat hemma (tack gode gud för mästerkocken Matilda). Det blev ett perfekt avslut för vår tid här i Sydney med familjen.
 
(En lökblomma - faktiskt supergod)
(Sååå goda drinkar)
(Sangria gjord på jordgubbar och persika)
(Våra fina värdar, Peter och Rebekah)
(En riktig mysig sista stund tillsammans, tyvärr var Heather iväg på annat)
 
Det har varit så skönt att bo tillsammans med familjen Nordström, de är alla underbara, men nu känner vi att det är dags att ge sig ut på nya äventyr och upptäcka Australien. Nästa stopp är Coffs Harbour där ett surf camp väntar. Vår förväntningar är höga, vi tror och hoppas att vi kommer ha det riktigt roligt.

På återseende!

Puss och kram Sara och Matilda.
Hej igen,

Som vi skrev i det förra inlägget så är Sydney en mångfacetterad stad som man lätt kärar ner sig i. Här finns mysiga gator med romantiskt uppdukade bord för två, till glassiga barer belägna högst upp på Sydneys präktiga skyskrapor. Det är en stad som aldrig sover och därför var det ett måste för vår del att uppleva Sydney även by night.

Så med festblåsorna på, partyhumöret på topp och våra egengjorda paraplydrinkar på altanen gjorde att kvällen inte kunde bli annat än bra. Vi begav oss till en av Sydneys största nattklubbar The Ivy, som vi hört mycket gott om. Men det var fler som hade samma tanke som vi och till en början trodde vi att vi aldrig skulle komma in. Det var inte bara en eller två våningar fyllda med dansande och berusade människor utan hela fyra (med en swimmingpool högst upp). Kvällen innefattade allt från dance battles (Sara vann, yeey) till att träffa riktigt sköna människor från världens alla hörn.

Trötta men glad tog vi bussen hem halv sju på morgonen och klockan åtta stapplade vi in i vår lilla boning, nöjda över en riktigt bra utekväll i storstaden, den var rent ut sagt AWESOME!!!

(Drinkmaster för kvällen)
(Skål till er alla fina)
(Taggade för kvällen)
 
 (Inne på The Ivy)
(Några roliga brasilianare)
(En liten del av dansgolvet på första våning)
 
(Första gången vi såg en råtta på nära håll...Eeuuhh!)
 
Vi har även lärt känna en svensk tjej som bor här i Castle Hill och en kväll bestämde vi oss för att ha en girls night out. Vi gick till The Hills som är en bar och nattklubb som ligger i samma område som vi bor. Det blev en del drinkar och mycket skratt. När nattklubben stängde fortsatte festen på annat håll. Till tidig morgon hade vi gött poolhäng tillsammans med några av de roligaste människorna vi träffat so far. Det är så oerhört lätt att lära känna folk här då alla är väldigt öppna och trevliga.
 
(Halva Sara, Matilda och Nathalie)
(Smarriga drinkar)
 
 
(Dina absoluta måsten för kvällen fanns att köpa inne på toaletten på nattklubben, just in case)
(Liten bit kvar, men snart där)
(Toakortet på efterfesten, ett måste! P.s om ni inte märkt det innan så har vi likadana toppar)
(Nice poohäng klockan 04.30 på morgonen)

Hoppas ni har det bra där hemma i snön!
 
Puss och kram från Sara och Matilda.
 
 
Hallå där,
 
Under de senaste dagarna har vi åkt på flera utflykter och försökt få ut så mycket som möjligt av Sydney. Vi kan nu bocka av några av världens sevärdigheter såsom Operahuset, Harbour Bridge och Darling Harbour. Dessutom har vi hunnit med att gå på bio på IMAX - "World's biggest screen" - och det var en riktigt häftig upplevelse.
 
Med handen på hjärtat så måste vi medge att det var kärlek vid första ögonkastet, Sydney är en fantastisk stad. Det finns så mycket att se och människorna är helt underbara. Vi låter bilderna helt enkelt tala för sig, här kommer en bildbomb.
 

Sightseeing 1
 
(The Rocks - den äldsta delen av Sydney, mycket charmig)
(Heather, Sara och Matilda under Harbour Bridge)
(Det blev en del vandring)
(Foton tagna med Heathers polaroidkamera)
 
Sightseeing 2
 
 
 
(Fåglarna)
(Här sitter vi under ett citronträd och luktar på blommorna)
(Sara och sitt stora träd)
(Operahuset på håll...)
(...och lite närmare)
 
 
(Vi hitta några glada prickar som mer än gärna ville ta kort på oss)
 
(Överlyckliga över att få peta på Operahuset, magisk känsla haha)
(Nyfunna australienska vänner)
(Harbour Bridge)
 
(Drar en Sydney pose)
 
(Best friends forever)
(Lägg märke till den söta kinesen med paraplyt i vänstra hörnet)
 
 
 
(Dags för biomys)
(Matilda och Bilbo)
(Snabba 3D-glajjor)
(Vi träffade några bekanta ansikten...)
(...och avslutade kvällen med gött snack och drinkar)
 

Puss och kram skumbanan!