Halloj igen,
Vi får ursäkta för vår dåliga uppdatering, men de senaste dagarna har varit väldigt hektiska. Här kommer i alla fall en sammanfattning om vår resa ner och nyårsfirandet i Sydney.
 
Flygresan
Den något långa flygresan på 32 timmar gick ändå ganska fort. Vi underhöll oss med filmer, tax free och massa prat om allt mellan himmel och jord. På resan mellan Arlanda och Peking höll vi oss vakna för att försöka vända på dygnet. Vi hade dock lite otur när det kom till maten som vi hade sett fram emot. Eftersom vi flög med Air China hade vi förhoppningen att få kinamat, men dessvärre tog denna mat slut på raden framför oss. Det visade sig att vår rad var den enda på hela flygplanet som blev utan kinamaten. Till vår besvikelse låg det några smaklösa fiskpinnar med potatismos i våra lådor.
 
(Bild på vår vackra mat)
 
Men på resan mellan Peking och Sydney fick vi vår efterlängtade kinamat. Den extrema lyckan varade inte så länge då vi insåg att tjejen, som satt bredvid oss, var mycket bitter och underlig. Vi fick allt från kalla axeln till falska anklagelser. Om blickar kunde döda var detta ett sådant fall, men vi var glada ändå.
 
 
Nyår i Sydney
Klockan åtta på morgonen anlände två, något sletna och trötta, töser till storstaden. Matilda fick äntligen återse sin bror med flickvän och krama om dem hårt. Som de flesta vet så är nyår i Sydney en otrolig upplevelse som lockar mycket folk. Närmare 17 000 människor samlas i den stora och kända parken Royal Botanic Garden för att fira in det nya året. Självklart ville vi vara en del av detta och därför fick vi ta en snabb dusch och slänga på oss kläderna för att få en plats innan grindarna stängdes klockan tolv på dagen. Försök att föreställa er så mycket människor, som alla krigar för att komma in. Kön var inte direkt kort... Inte nog med att vi köade i fyra timmar, så gjorde vi detta i stekande hetta. Termometern närmade sig 40 grader.
 
 
(Blider på den långa kön)
 
Efter mycket svett och tårar var vi till slut inne i parken. Vi fann oss en fin liten gräsplätt där vi dukade upp en välförtjänt picknick. Den resterande delen av dagen spenderades i parken där vi umgicks med varandra, tog oss en vinare eller två och bara njöt av omgivningen. Framåt kvällskvisten visades olika shower såsom familjefyverkerier, flygplanskonster med mera. Vid denna stund började vi bli riktigt taggade. När klockan så småningom började närma sig tolv förflyttade vi oss ner mot havet för att kunna se Harbour Bridge och Operahuset. Trots att vi fick trängas kunde vi inte klaga då vi lyckades få en perfekt vy. Precis innan tolvslaget räknade hela parken ner tillsammans, vilket var otroligt mäktigt. När klockan slog prick tolv öppnades champagneflaskorna och de spektakulära fyrverkerierna tände upp himlen. Vi hade gåshud från första till sista fyrverkeriet. Kort sagt, det var helt magiskt!
 
(Mysig men varm picknick i parken)
 
 
(Finns det hjärterum så finns det stjärterum)
 
 
(Svårt att få en bra bild på fyrverkerierna men här är ett litet collage)
 
Puss och kram!
 
 

2 kommentarer

Ulrica Bellini Stensönes

04 Jan 2014 09:49

Hej tjejer. Förstår att detta var en fantastisk upplevelse. Ha de gott! Många pussar o kramar

Anonym

05 Jan 2014 20:32

Hej!
Ser ut att vara trevligt där borta. Ni kommer säkert att längta efter svensk husmanskost inom kort- med tanke på flygresans matutbyt.
Ser fram emot ert nästa inlägg- känguru eller koalabjörn kram kanske?
Fira ni trettondgsafton?
Hälsningar från hemlandet! Kram Gaby

Kommentera

Publiceras ej