Tjena hallå hej!
 
Nu har vi varit i Australien i drygt en vecka och vi trivs som fisken i vattnet. Vi har nu landat i att detta kommer vara vår vardag en tid framöver och börjat vänja oss vid den stora tids- och temperatursskillnaden. De första dagarna i storstaden har varit mycket intensiva, då det är mycket nytt att ta in och mycket som måste göras.
 
 
På grund av den stekande solen insåg vi snabbt att en visit på en beach kändes ganska givet. Vi tog därför en färja över till ett känt område där en av Sydneys mest berömda stränder ligger vid namn Manly Beach. Vädret var kanske inte det bästa, med trots det var det fullt med folk. Just för stunden kändes det som vi var de blekaste på hela stranden.
 
(Operahuset)
(Sydney från håll)
 
 
(Manly Beach)
(Fortfarande chockade att se julgranar i värmen - kort taget i Manly)
 
Efter några dagar i Sydney sa vi hejdå till vårt kära hostel och beslutade vi oss för att åka ut till Matildas släkting med familj som bor cirka 20 minuter från Sydneys stadskärna. I huset bor Peter (matildas pappas kusin) tillsammans med sin fru Rebekah och barnen Hether och Karl. Det bor i ett väldigt fint område som heter Castlehill, där pool är en självklarhet. Vi lever verkligen livet här, då vi har tillgång till ALLT! (otroligt stor skillnad mot de hostel vi tidigare bodde på).
 
(Bild på vårt rum i Sydney)
(Poolen)
 
De första dagarna i huset har vi levt lyx-backpackerliv med mycket god mat, sköna sängar, fräscha toaletter och underbart poolhäng. En av kvällarna valde vi att göra en stor middag till hela familjen. Hemmagjorda köttbullar, potatismos och brunsås stod på menyn och det blev en riktig succé. Vanligtvis hjälps vi åt när vi ska laga mat, Matilda agerar kökschef, Sara och Michaela hjälper till och agerar servitriser medan Emil och Erik tvingas ta hand om disken. En annan kväll gjorde vi Saras absoluta favoriträtt, Tacos. Sara var glad och nöjd för resten av veckan. 
 
(Familjemiddag - köttbullar)
(Det blev kladdkaka till efterrätt)
(TACOS)
(Sausage Sizzle - australiensk maträtt)
 
Det finns ett gigantiskt shoppingcenter inte långt ifrån huset där vi bor temporärt. Där spenderade vi en hel dag i affärer och fixade både bankkort och nytt australienskt mobilnummer. Självklart kunde vi inte riktigt hålla oss från att införskaffa några nya plagg till vår redan fulla resväska. Höjdpunkten på veckan var när vi gick till det nyöppnade stället YogurBerry. Det var den godaste frozen yoghurt vi någonsin ätit och inte nog med det, allt var rosa!
 
 
(Shoppingcentret)
(Nöjda tjejer)
 
(Söta hundvalpar - konstigt nog i burar)
(Våra fina nya byxor - Numera behöver man inte gå på zoo för att se det vilda djuren, hehe)
(Rosa - YogurBerry)
(Valfri topping, DRÖM!)
 
 
(Matildas Froyo)
(Saras Froyo)
(Vi fick fina rosa ballonger)
 
Det enda tråkiga denna vecka är att Emil, Mickan och Erik åker vidare till Nya Zeeland på torsdag. Som ett farväl för den här gången ska vi unna oss amerikanska pannkakor till frukost imorgon bitti. Senare i veckan åker även Peter med familj iväg på en liten semester. Ordningsamma, som vi är, får vi låna huset under tiden och ha en riktigt lugn vecka. Bara vi två :D
 
Hörs snart igen!
 
Puss & Kram
 
 

2 kommentarer

Erik

08 Jan 2014 06:50

Hej Sara och Matilda! Sjukt bra blogg, läser den om och om igen varje dag, längtar till ert nästa inlägg! Riktigt kul att följa eran resa! Ni är väldigt snygga dessutom
Puss på er flickor

Ulrica Bellini Stensönes

08 Jan 2014 18:30

Hej fina tjejer! Det ser ut som ni har det toppen! Lite skillnad på era boenden! Det såg skojigt ut med julgran mitt i sommaren. Ha de gott!
Puss o kram

Kommentera

Publiceras ej