Ja nu sitter vi här på Arlanda, några ynka timmar och kilometer från våra familjer och lilla Borås. Aningen slitna efter en lång flygtur har vi ändå svårt att sitta still, förväntansfulla för att återförenas med våra nära och kära.

För 22 veckor sedan satte vi oss på planet till Australien utan några större förväntningar och utan att veta vad som komma skulle. Vi föreställde oss ett land med massa livsfarliga djur överallt på gatorna. Vi tänkte oss att det skulle se ut lite som i filmen Crocodile Dundee, med öken och träskmarker fyllda av alligatorer. Vi trodde att folk skulle gå omkring med hatt och halmstrå i mun, och prata med någon grötig australiensk accent.

Men oj vad fel vi hade. Australien hade så mycket mer att erbjuda. Inte alls som filmen eller som man hört.

Att leva varje dag och dela all denna tid med en och samma människa har varit givande men även prövande. Men vad kul vi haft tillsammans. Vi har lärt oss nya saker om både oss själva och om varandra. Vi har verkligen börjat förstå innebörden av saknad och att uppskatta vad man har i livet, att ständigt glädjas åt det lilla.

Längs resans gång har vi lärt oss att se världen med nya ögon. Vi har utvecklats dels som medmänniskor, men även som individer. När vi väl kliver av flyget på Landvetter så är det fortfarande samma goa och glada tjejer som lämnade för några månader sedan. Den enda, eller rättare sagt den stora, skillnaden är att vi har blivit berikade av de saker vi fått ta del av. 

Vilka vackra och magnifika platser vi sett. Vilka roliga och spännande äventyr vi fått vara med om. Vilka underbara människor vi träffat och fått dela minnen med. Vi säger det gång på gång, men världen är så otroligt vacker.

Vi hoppas att när vi väl sitter där på ålderdomshemmet i våra gungstolar så kan vi tänka tillbaka på denna tid. Att vi minns och njuter av vad vi fått uppleva.

Men detta är självklart inte slutet. Det bara spritter i kroppen av att veta att det finns så mycket mer att se och upptäcka. Vi har gott om tid för att se resten av världen.

Vi har haft det bästa månaderna i våra unga liv. Vi kommer leva på detta länge.

Till sist vill vi bara säga tack, tack för allt.

Staden med en blandning av kultur, konst och mode. Staden där det finns restauranger och caféer i varje hörn. Staden där du kan få uppleva fyra olika årstider under en och samma dag. Staden som aldrig slutar att förvåna. Ja som ni ser så hade vi hört ett och annat om Melbourne innan vi åkte dit och vi kan intyga att mycket stämde. Överallt låg det charmiga små fik eller inbjudande restauranger med mat från hela världen. Husen var så många och samtidigt så olika. Vart man än gick såg man nybyggda designerhus och precis bredvid låg en vacker och gammal kyrka. Det var just blandningen som gjorde staden så mysig och kulturell. En dag kunde det regna på morgonkvisten och efter frukosten smög solen sig fram och det blev riktigt vårväder. Några timmar senare sänktes temperaturen drastiskt och det blev rena rama höstvädret. Vi hade alltid fel kläder...
 
(Höst i Melbourne)
 
 
(Världens största H&M och även Australiens enda) 
(Jättestor marknad som säljer allt)
 
Under vår tid i Melbourne bodde vi i stadsdelen St Kilda som är ett mycket populärt område bland både ungdomar och äldre. Här bodde vi på ett riktigt bra hostel, i våra ögon ett av de bästa. Förutom sköna sängar, trevlig personal och roliga aktiviter bjöds det även på pannkakor varje morgon. Nå, så vad gjorde vi då i denna mångfacetterade stad? Till att börja med så både åt och fikade vi. Ett specifikt restaurangbesök la vi särskilt på minnet då deras upplägg var något extra ordinärt. Restaurangen vid namn Lentil As Anything erbjöd en helt vegetarisk buffé där alla var välkomna. Tvisten med det hela var att man själv fick välja hur mycket man ville betala, du kunde alltså betala flera tusen kronor eller inget alls. Detta ledde till att det blev en blandning av människor i den gemytliga lokalen. Maten var dessutom utomordentligt god!
 
(Den serverade frukosten)
(Vi tog en sväng till piren)
(Vi hade hört att man kunde se vilda pingviner bland stenarna vid piren och vi lyckades se två)
 
(Inne på Lentil As Anything) 
(Vegetariskt och utsökt)
 
(Vi gick till casinot i Melbourne)
(Vi blev medlemmar, flashigt) 
(Vi testade lyckan och var nära att ta hem storvinsten) 
(Äkta backpacker style, alkohol i mugg)
(Första utgången i Melbourne) 
(Den sista frozen yoghurten i Australien)  
(Vi hann även med att träffa vår kära vän Elin, hon överraskade med att ha färga håret rosa) 
(Självklart blev det fredagstacos)
 
Den största aktiviteten vi gjorde i Melbourne var att besöka Great Ocean Road. Som det går att tyda av namnet så är det en lång kustväg bygd för att hedra de som stupade i första världskriget. Kul kuriosa är att det är världens största krigsmonument. Vi fick se alltifrån The Twelve Apostles (som numera är betydligt färre) till London bridge i solnedgång. Det var magiskt, maffigt och otroligt minnesvärt. Denna dagstur kan vi utan tvekan toppa som en av de vackraste vi varit på under resans gång. Återigen, vi kan inte sluta förundras och förvånas av hur underbart vacker jorden är. Moder natur har gjort ett bra jobb.
(Great Ocean Road) 
(Första stoppet där vi även åt frukost) 
(En kookaburra som vi fick mata)
(Vi fick sällskap av massa fåglar)
 
(Matade även dessa fåglar)
(En av huvudsevärdheterna, detta är även det nästa mest besökta stället i hela Australien bland turister, efter operahuset)
(Några av apostlarna)
 
 
 
 
(Vi var inte ensamma om att vilja se detta underverk)
 
 
 
(En till apostel)
 
(Två till apostlar)
(Tog även en trip till en liten regnskog)
 
(Blixten hamnade lite fel, vi är inte spöken egentligen)
(Loch Ard Gorge)
 
 
(Brian, Matilda, Sara och vår guide)
 
(Hela gänget samlat)
(London Bridge - den var en gång hel)
(Dagen närmar sig sitt slut)
(Beundrar solnedgången tillsammans)
 
Detta var vårt sista stopp i Australien och oj vilka äventyr vi fått vara med om. En liten sammanfattning kommer komma i ett senare inlägg. Nu ska vi flyga vidare till Bali och ha två njutbara veckor av semester från semestern.
 
Puss och kram