Staden med en blandning av kultur, konst och mode. Staden där det finns restauranger och caféer i varje hörn. Staden där du kan få uppleva fyra olika årstider under en och samma dag. Staden som aldrig slutar att förvåna. Ja som ni ser så hade vi hört ett och annat om Melbourne innan vi åkte dit och vi kan intyga att mycket stämde. Överallt låg det charmiga små fik eller inbjudande restauranger med mat från hela världen. Husen var så många och samtidigt så olika. Vart man än gick såg man nybyggda designerhus och precis bredvid låg en vacker och gammal kyrka. Det var just blandningen som gjorde staden så mysig och kulturell. En dag kunde det regna på morgonkvisten och efter frukosten smög solen sig fram och det blev riktigt vårväder. Några timmar senare sänktes temperaturen drastiskt och det blev rena rama höstvädret. Vi hade alltid fel kläder...
 
(Höst i Melbourne)
 
 
(Världens största H&M och även Australiens enda) 
(Jättestor marknad som säljer allt)
 
Under vår tid i Melbourne bodde vi i stadsdelen St Kilda som är ett mycket populärt område bland både ungdomar och äldre. Här bodde vi på ett riktigt bra hostel, i våra ögon ett av de bästa. Förutom sköna sängar, trevlig personal och roliga aktiviter bjöds det även på pannkakor varje morgon. Nå, så vad gjorde vi då i denna mångfacetterade stad? Till att börja med så både åt och fikade vi. Ett specifikt restaurangbesök la vi särskilt på minnet då deras upplägg var något extra ordinärt. Restaurangen vid namn Lentil As Anything erbjöd en helt vegetarisk buffé där alla var välkomna. Tvisten med det hela var att man själv fick välja hur mycket man ville betala, du kunde alltså betala flera tusen kronor eller inget alls. Detta ledde till att det blev en blandning av människor i den gemytliga lokalen. Maten var dessutom utomordentligt god!
 
(Den serverade frukosten)
(Vi tog en sväng till piren)
(Vi hade hört att man kunde se vilda pingviner bland stenarna vid piren och vi lyckades se två)
 
(Inne på Lentil As Anything) 
(Vegetariskt och utsökt)
 
(Vi gick till casinot i Melbourne)
(Vi blev medlemmar, flashigt) 
(Vi testade lyckan och var nära att ta hem storvinsten) 
(Äkta backpacker style, alkohol i mugg)
(Första utgången i Melbourne) 
(Den sista frozen yoghurten i Australien)  
(Vi hann även med att träffa vår kära vän Elin, hon överraskade med att ha färga håret rosa) 
(Självklart blev det fredagstacos)
 
Den största aktiviteten vi gjorde i Melbourne var att besöka Great Ocean Road. Som det går att tyda av namnet så är det en lång kustväg bygd för att hedra de som stupade i första världskriget. Kul kuriosa är att det är världens största krigsmonument. Vi fick se alltifrån The Twelve Apostles (som numera är betydligt färre) till London bridge i solnedgång. Det var magiskt, maffigt och otroligt minnesvärt. Denna dagstur kan vi utan tvekan toppa som en av de vackraste vi varit på under resans gång. Återigen, vi kan inte sluta förundras och förvånas av hur underbart vacker jorden är. Moder natur har gjort ett bra jobb.
(Great Ocean Road) 
(Första stoppet där vi även åt frukost) 
(En kookaburra som vi fick mata)
(Vi fick sällskap av massa fåglar)
 
(Matade även dessa fåglar)
(En av huvudsevärdheterna, detta är även det nästa mest besökta stället i hela Australien bland turister, efter operahuset)
(Några av apostlarna)
 
 
 
 
(Vi var inte ensamma om att vilja se detta underverk)
 
 
 
(En till apostel)
 
(Två till apostlar)
(Tog även en trip till en liten regnskog)
 
(Blixten hamnade lite fel, vi är inte spöken egentligen)
(Loch Ard Gorge)
 
 
(Brian, Matilda, Sara och vår guide)
 
(Hela gänget samlat)
(London Bridge - den var en gång hel)
(Dagen närmar sig sitt slut)
(Beundrar solnedgången tillsammans)
 
Detta var vårt sista stopp i Australien och oj vilka äventyr vi fått vara med om. En liten sammanfattning kommer komma i ett senare inlägg. Nu ska vi flyga vidare till Bali och ha två njutbara veckor av semester från semestern.
 
Puss och kram

Kommentera

Publiceras ej