Ja nu sitter vi här på Arlanda, några ynka timmar och kilometer från våra familjer och lilla Borås. Aningen slitna efter en lång flygtur har vi ändå svårt att sitta still, förväntansfulla för att återförenas med våra nära och kära.

För 22 veckor sedan satte vi oss på planet till Australien utan några större förväntningar och utan att veta vad som komma skulle. Vi föreställde oss ett land med massa livsfarliga djur överallt på gatorna. Vi tänkte oss att det skulle se ut lite som i filmen Crocodile Dundee, med öken och träskmarker fyllda av alligatorer. Vi trodde att folk skulle gå omkring med hatt och halmstrå i mun, och prata med någon grötig australiensk accent.

Men oj vad fel vi hade. Australien hade så mycket mer att erbjuda. Inte alls som filmen eller som man hört.

Att leva varje dag och dela all denna tid med en och samma människa har varit givande men även prövande. Men vad kul vi haft tillsammans. Vi har lärt oss nya saker om både oss själva och om varandra. Vi har verkligen börjat förstå innebörden av saknad och att uppskatta vad man har i livet, att ständigt glädjas åt det lilla.

Längs resans gång har vi lärt oss att se världen med nya ögon. Vi har utvecklats dels som medmänniskor, men även som individer. När vi väl kliver av flyget på Landvetter så är det fortfarande samma goa och glada tjejer som lämnade för några månader sedan. Den enda, eller rättare sagt den stora, skillnaden är att vi har blivit berikade av de saker vi fått ta del av. 

Vilka vackra och magnifika platser vi sett. Vilka roliga och spännande äventyr vi fått vara med om. Vilka underbara människor vi träffat och fått dela minnen med. Vi säger det gång på gång, men världen är så otroligt vacker.

Vi hoppas att när vi väl sitter där på ålderdomshemmet i våra gungstolar så kan vi tänka tillbaka på denna tid. Att vi minns och njuter av vad vi fått uppleva.

Men detta är självklart inte slutet. Det bara spritter i kroppen av att veta att det finns så mycket mer att se och upptäcka. Vi har gott om tid för att se resten av världen.

Vi har haft det bästa månaderna i våra unga liv. Vi kommer leva på detta länge.

Till sist vill vi bara säga tack, tack för allt.

1 kommentarer

Ulrica

11 Jun 2014 21:39

Hej våra goa tjejer! vilket fantastiskt äventyr ni haft. Det har varit så kul o intressant att följa er. Ni har tagit fantastiska bilder o skrivit fina o intressanta texter. Nu ska det bli underbart att få hem er! Som vi har längtat!!!!

Pussar o kramar i massor

Kommentera

Publiceras ej