Efter cirka 10 timmars bussfärd från 1770 nådde vi äntligen fram till Arlie Beach. Och vilket välkomnade vi fick, spöregn. Himmeln öppnade sig verkligen och ner kom en forsande flod som inte verkade ha något slut. Något oroade över hur vädret skulle påverka den kommande båtturen, så gjorde vi det bästa av situationen och avnjöt några riktigt bra filmer inne på hostelrummet och vi hann även med en utgång.
 (Regn, regn, regn...)
 
(Passion Pop, mums!)
 (Våra glada vänner Emilia och Alice)
 
 (Kackerlacksfälla, fick fångst)
 (Innan avfärd till Whitsundays hann vi äta en glass på vårt favoritställe Cold Rock)

Men när dagen med stort D kom och den efterlängtade båtturen/seglingen till Whitsundays skulle äga rum så vaknade vi upp till solsken. Efter veckor med inställda turer och dagar med regn och stormar så var turen verkligen på vår sida. Vi begav oss därför till hamnen där vår båt låg och väntade. Det var en ganska liten, men mysig båt som hade några ålderstecken på nacken efter att ha servat sin besättning väl i ur och skur.
 (Vår båt New Horizon)
 
 
 (Bild på vår rutt)
 (Livräddningsutbildning)
 
 (Varje morgon klev vi upp halv sju, trötta men glada) 
 
 (Härligt gäng)
 (Bättrar på brännan uppe på däck)

Från sekunden man satte sin fot på båten började man mingla och umgås med de människor man skulle tillbringa de tre kommande dagarna med. Det visade sig att vi inte var de enda svenska tjejerna som skulle resa med New Horizon och snabbt hittade vi varandra och vi blev ett riktigt härligt tjejgäng på 9 svenskar. Vi blev kända bland besättningen och de andra resenärerna som ”Team Sweden”. Det är sådan otrolig skillnad på svenskar som reser i Australien i jämförelse till hur de är och beter sig där hemma i vårt kära fosterland. Den bubblan man lever i landet ”lagom” existerar inte. Här är alla öppna och bara längtar efter att få lära känna nya människor. Därför går det inte annat än att tycka om alla de svenskar man träffar längs resans gång.

Höjdpunkterna på resan var när vi snorklade med massa färgglada och exotiska fiskar, när vi såg vilda delfiner leka i vattnet och fånga sitt leverbröd, och sist men absolut inte minst, Whitehaven Beach. Vi hade väldigt höga förväntning på denna strand och de blev besvarade tusen gånger om. Samtidigt som vi tappade andan fick vi gåshud över hela kroppen. Det var bland det vackraste vi någonsin skådat. Tänk er kritvita ständer, kristallklart vatten, fast utöver det vanliga. Även denna gång låter vi bilderna tala för sig själva, bläddra ned och njut.
 (Hela gänget samlat)
 
 
 (Whitehaven Beach)
 
(Obeskrivligt vackert)
 
 
 
 
 (Blå himmel och kritvit sand)
 
 (Matilda hoppar högt)
 (Saras graciösa hopp) 
 
 
 
 
 (Team Sweden) 
 (Gymnaster som vi är) 
 (Vi lyckades med en mänsklig pyramid) 
 
 
 
 (Lyckost, omringad av tjejer)
 (Kramkalas)
 (LOVE)
 
 (Blubb blubb)
 (Fisken Elvis)
 
 (Vilda delfiner) 
 (Fiskar med självlysande ögon) 
 
Vi hade en riktigt bra segeltur och vi är så otroligt nöjda över de fantastiska dagar vi hade till sjöss. Maten var utsökt, vädret var kanon och människorna var underbara. Vi rekommenderar alla som har vägarna förbi att göra denna utflykt. Det var såååååå kul.
 (Mat dag ett - tonfisktaco och wraps) 
 (Mat dag två - nyfångad fisk med hemmagjort potatismos) 
 (Mat dag tre - köttfärssås och spagetti plus vitlöksbröd) 
 
 (Smidig Sara)
 (Crazy Swedish girls)
 (Paddleboarding)
 
 (Kom på första plats när vi raceade i paddleboaring - give me five) 
 
Hoppas ni har det bra där hemma och njuter i vårsolen.

Puss och kram era små tomtar!

1 kommentarer

Ulrica

29 Mar 2014 07:22

Hej goa fina tjejer! Vilka spännande äventyr och vilka fantastiska platser ni har besökt! Jätte fina bilder! Man ärverkligen avundsjuk på detta. Denna helgen bjuder i alla fall på häligt soligt väder här hemma. Detta har vi längtat efter. Ha de fortsatt fantastiskt o var rädda om er! Vi längtar mycket efter er!
Puss o kram <3

Kommentera

Publiceras ej