Hejsan svejsan,
 
Återigen var vi tillbaka i storstaden (vi skulle vilja kalla den huvudstaden) där allting en gång började för flera månader sedan. Det var dock rejält mycket kallare nu än i januari, då det var sommar där senast och nu närmade sig vintern. Trots att vi lämnade härliga Cairns bakom oss kändes det skönt att vara tillbaka, nästan lite nostalgiskt. Det var framförallt oerhört roligt att komma tillbaka till familjen Nordström, mestadels för att träffa dem men även att ha tillgång till tvättmaskin, diskmaskin och ett eget rum. I förhållande till att bo på hostel är detta ren lyx. Med endast en vecka i Sydney hade vi mycket att hinna med. Vi inledde med att fira vår nyfunna och kära vän, Isabelles, födelsedag med tacos, jacuzzi och en rejäl utgång. Det blev en minnesvärd kväll fylld med mycket skratt. En annan dag firade vi också Rebeccas (frun i familjen) mammas födelsedag. Vid denna festlighet bjöds det på smarriga långkok och läckra tårtor. Andra dagar var det shopping som stod på schemat eller kvällar med Eurovision Song Contest. Även om Australien inte är med i Eurovision så finns det många väldigt lojala och insatta följare runt om i landet, däribland familjen Nordström. Så tillsammans satt vi där i soffan och hoppades att Sverige skulle ta hem vinsten.
 (Hejdå Cairns, Hej Sydney - här sitter vi förväntansfulla i flygplanet)
 (En del av Sydney från ovan. Om ni tittar noga så kan ni se Operahuset i vänstra hörnet)
 
 (Vårt fina födelsedagsbarn Isabelle)
 (Tacosmys)
 (Jacuzzibad)
 
 (Glada tjejer längst bak i bussen på väg till nattklubben)
 (Bella tappade bort sin telefon och vi sprang och letade en lång stund, som tur var så ringde denna snälla själ till oss och berättade att han funnit hennes mobil. Turen var på vår sida!)
 (Andra födelsedagsbarnet till vänster - Rebeccas mamma samt hennes man) 
 (Familjemiddag i solen)
 (Matilda bakade en tårta med en svensk touch (Sara hjälpte till) - kladdkaka med fudgetäcke plus färska jordgubbar)
 
 (Tårta nummer två var en hemmagjord pavlovatårta som Rebecca gjorde)
 (Vi färgade våra hår med hårfärgskritor)
(Sara färgade underhåret rosa, dock försvinner färgen efter en dusch men det var kul så länge det varade)  
 
Under vår tid i Sydney hade vi även en trip inplanerad till Blue Mountains, då vi inte hann göra detta på vårt förra besök i staden. Som man hör på namnet är det berg som på avstånd ser blåa ut, men i verkligheten är det så mycket mer än det. Vi skulle vilja jämföra det lite med Grand Canyon, även om vi aldrig varit just där. Riktigt vackert och så mycket att vila ögonen på! På turen fick vi se en otroligt fin natur, vackra vattenfall samt flera timmars vandring i bergen. Totalt gick vi i 5 timmar. Vi var mycket trötta när vi kom tillbaka efter turen, men även detta ställe skulle vi rekommendera alla att åka till.
(Blue Mountains)
(Vandrade i regnskog) 
(Ett av de många vattenfallen)  
 
 
 
 
(Halvvägs, nästan där, bara två timmar kvar) 
 
 
(Ibland var det ganska svårt att ta sig fram, men smidiga som vi är kom vi hem hela och rena) 
 
(En fin utsiktsplats) 
(Vi träffade en annan svensk tjej, Stina, som vi slog följe med)  
(Ibland blev det lågt i tak)  
 
 
 
(Som ni ser på bilderna så varierade naturen efter varje steg vi tog) 
(Bara några trappsteg kvar, nästan där - Puuust!)  
(Här skulle man inte vilja snubbla...Det var väldigt brant) 
 
(Vår mysiga guide) 
(Fåglarna) 
(Vi gick in i en grotta)  
 
(De blåa bergen)  
(The Three Sisters - här kryllade det av turister) 
 
Vi ville även uppleva mer av den australienska vardagen så en söndag hängde vi med familjen till Castle Hills största kyrka (även en av Australiens största), och vilken upplevelse det var. Tänk er en blandning av en konsert och en föreläsning, då en bekostad sådan med flera storbilds-tv-skärmar och ett maffigt ljudsystem. Det var som en stor show med artister som fyllde salen med sina ljuvliga och rockiga stämmor. Inga lugna psalmer från prästen här inte. Alltså helt annorlunda från den svenska kyrkan. Psalmerna, eller i detta fallet låtarna, var riktigt svängiga, många skulle till och med passa på radion. Denna söndag var dessutom inte vilken söndag som helst, utan det var Australiens morsdag. Därav hedrades mammor, men även kvinnor överlag. Flera stunder under dagen blev det lite emotionellt för oss då vi saknade våra underbara mammor där hemma. Det kändes ganska tungt att inte få krama om våra egna mammor och hylla dem när alla andra gjorde det. Så vill bara säga det nu, NI ÄR FANTASTISKA OCH VI ÄLSKAR ER ÖVER ALLT ANNAT!
(Scenen i kyrkan) 
(Det var fullt med folk)  
(The grand finaleee) 
 
 
Hörs snart igen,
 
Puss och Kram
Hej på er,

Under vår tid i Cairns hann vi även med en trip till regnskogen. Huvudsyftet var att besöka massa vackra, och i mångas ögon helt magnifika, vattenfall. Vi fick även chansen att bada i det uppfriskande och kalla vattnet på 15 grader. Trots att Cairns var mycket varmt i övrigt sänktes temperaturen något enormt när vi kom upp i bergen och till regnskogen. Vi fick för första gången på några månader krypa in i den tjocka tröjan efter alla doppen i de kalla vattenfallen.
(Våran ride samt våran fantastiska guide)
(På bilden ser ni Australiens högsta berg)
(Vårt första stopp - Lake Eacham)
 
(Visst påminner det om en svensk sjö?)
 
(Dags för frukost)
 
 
(Dinner Falls)
(Kvalitén på bilderna skiljer sig beroende på om vi tagit fotona med kamera eller mobil)
(En fin utsiktsplats)
 
(Vi stannade i en mysig liten stad och åt vår första australienska köttpaj. Köttpajer är typiskt för detta land)
(Mila Mila Falls - otroligt fint)
(Brrrr...kallt vatten)
 
 
 
(Passerade ett enormt bananplantage...)
(...och stannade för att köpa lite frukt)
(Josefina Falls)
 
(En romantisk stund framför vattnet)
 
 
(Naturlig vattenrutschkana)
(Fort gick det dessutom)
(Ett gruppfoto)

Vi var ett mycket härligt gäng med en underhållande guide som tillbringade en heldag tillsammans, alla lika förundrade av allt vackert vi fick beskåda. Jorden är en otroligt vacker plats och det gäller att hitta de undangömda guldkornen runt om i världen.
(Här står vi ovanför en gömd undervattensgrotta)
(Trötta efter en lång dag, men taggade för efterfesten)
 
I samband med denna utflykt började vår tid i Cairns att rinna ut. Med bokade flygbiljetter ner till Sydney hade vi inte så mycket val än att åka. Det kändes riktigt tråkigt att lämna Cairns som varit vårt hem för cirka en och en halv månad tid. Vi har trivts otroligt bra och hoppas att vi i framtiden får chansen att besöka denna underbara stad igen. Allt gott har ett slut, men det är också en början för nya äventyr. Vi tackar Cairns och alla underbara människor vi mött i staden. Vilka fina minnen vi fått.

Pussar och kramar!
Hallå där,
 
Ett av våra mål på vår resa var att få ett jobb som servitriser på antingen en restaurang eller ett café. Men efter att ha pratat med andra backpackers på hostelet i Carins såg den drömmen väldigt avlägsen ut. Vi fick höra berättelser om att folk sökt jobb i flera månader utan att ens få en intervju. Det var i princip omöjligt att få jobb i denna stad. Envetna som vi är gav vi oss ändå ut med en bunt cv:n i hopp om att turen skulle vara på vår sida, och det var den. Vi fick jobb på den första restaurangen vi gick till med en provanställning samma dag. (Wooohoo!!) Restaurangen var en mycket fin turisk resturang benägen på den stora huvudgatan alldeles i närheten av havet.
 (Vår restaurang Ala Turka)
 
 
 
 (Sara är bartender ikväll)
 (Några av den underbara kökspersonalen)
 (En av alla utsökta rätter vi fick) 
 (En av kvällarna skedde ett frieri på restaurangen, vi skapade denna vackra konstruktion gjord av ketchup och chillikrydda)
 (Hon sa JA)
 
I samband med detta fick vi även ett jobb på vårt hostel där Sara jobbade som receptionist och Matilda bäddade sängar. För två timmars arbete fick vi vårt boende gratis.
 (Saras fantastiska jobbakompis)
 (Fler som jobbade på hostelet) 
 (Saras tillfälliga bebis medan Lillen, Saras hund, är kvar hemma)  
 (Svenska butiken Café Fika)
 (Mmm... Marabou)
 (Påsk)
 (Hemmagjord påsklunch)
 
 (För att få den riktiga påskkänslan så överraskade vi varandra med överfyllda påskkorgar med allt möjligt gott i)
 
 (En av de många vännerna vi lärt känna)
 (Under vår tid i Cairns hann vi även uppleva en cyklon...)
 (Det blev kaos i butikerna, all mat tog slut)
 (Man blev verkligen uppskrämd, de planerade att evakuera hela Cairns men som tur var nådde cyklonen fastlandet tidigare än planerat, vilket gjorde att Cairns kom lindigt undan)
 (Ovädret resulterade i några översvämningar och ett konstant regn)
 (Vår franska rumskompis Arthur)
 (Vi fick gulliga avskedsbrev när två av våra rumskompisar flyttade ut)
 (Varje kväll var himmelen full av fladdermöss "flying dogs")
 
Vår vardag kom att bestå av först två timmars arbete på morgonen på hostelet följt av antingen lagunhäng, shopping eller att äta 30 cents (1,80kr) glass på McDonalds. Mellan 17 till 22 jobbade vi sedan på restaurangen. Varje kväll fick vi varsin doggybag med den goda restaurangmaten, lite annat från den annars bleka backpackerkosten. De sista timmarna av dagen, innan det var dags att få sin skönhetssömn, spenderades med nyfunna vänner. Vissa kvällar gick vi på bio, andra hade vi hemmaspa eller så gick vi ut.
 (Morgonstund har guld i mun)
 
 (Lagunen)
 (30 cents glass på McDonalds, galet god och billig)
 (Lagunhäng)
 (Vi återförenades med Saras klasskompis Martin igen)
 
 
 
 
 
 (Här spenderade vi många av våra eftermiddagar)
 (Varje helg var det en fruktmarknad i staden)
 (Candice, Maria och Isabelle)
 (Hemmaspa)
 (SVENSKA FISKBULLAR)
 (Matilda i en av de många UGGs affärerna)
 (Våra underbara Madde och Tilda)
 (Förfest)
 
 
 (En annan förfest)
 (På Salthouse)
 (Billiga och smarriga drinkar)
 (Ett härligt gäng) 
 (Med våra tvillingar Josefin och Emma... och Luke)
 (Drömgod kebab)
 (På Gilligans)
 (Shot, shot, shot)
 (Dansa på scen) 
 (Med ägarna av Gilligans)
 
 (Champang på VIP-hyllan)
 
 (Dans i DJ-båset)
 (Bild från vårt håll)
 
 
 (En av de många bakispizzorna)
 (Dominos 5 dollar)
 
Vi skapade oss verkligen en vardag med fasta rutiner och började kalla Cairns som hemma. Vi trivdes otroligt bra i staden och vi lärde känna så mycket nya fantastiska vänner. WE LOVED CAIRNS
 
Puss och kram!
 
Hörs snart igen.