Hej igen!

Då var det äntligen dags för dykarkursen som vi sett fram emot i cirka fyra månaders tid. De två första dagarna bestod av teorilektioner i klassrum (kändes som man var tillbaka i skolans värld igen) följt av dyk i träningspool. Det var en underlig känsla att för första gången kunna andas under vattnet och det tog ett tag att vänja sig vid. Efter att ha slutfört tester i pool samt ett skriftligt prov begav vi oss ut på det stora, vida havet. Under tre dagars tid skulle vi tillsammans med 30 andra härliga personer bo på en båt och göra ett flertal fantastiska dyk i Stora Barriärrevet. Ja ni kan tänka er hur det var. Vi tappade andan... Det var magiskt. Det finns en helt ny värld under ytan, så annorlunda från den vi lever i. Allt är så vackert och orört. Allt är så fridfullt. Vi fick se alla möjliga vattenvarelser, alltifrån hajar, stingers och sköldpaddor till små nemofiskar. Korallerna i sig var näst intill sagolika (tänk er hur de föreställs i Disneys Ariel) med alla olika färger och former. Det går inte riktigt få ner i ord hur vackert det var, men självklart har vi bilder på detta. Höjdpunkten på trippen var ett nattdyk där vi hoppa ned i ett bäcksvart hav fullt med hajar. Från ljuset av den lilla ficklampan du fick som utrustning kunde du skymta de gråa, stora och smidiga varelserna ta sig fram i vattnet på jakt efter kvällsmat. Vi kan medge att det var läskigt till en början, men efter ett tag var man enbart fascinerad. Detta var utan tvekan det bästa vi gjort under hela våran resa, och vi vet att vi sagt det förut men allt är så otroligt bra. Vi kommer garanterat dyka på många andra platser jorden runt. Vi vill uppmana alla till att testa på detta någon gång i era liv. Det är för fantastiskt och unikt för att missa. 

 (Vår utrustning i vårt "omklädningsrum")
 (Det var vackert även ovanför ytan)
 (Uppe på däck)
 (Vi åkte med Australiens största dykarföretag Prodive)
 (The Gang)
 
 (En puffer/blåsfisk)
 (Sara in action) 
 (Färgglada koraller) 
 (En liten giraff-fisk) 
 (Saras "buddy", med andra ord dykarkompis)
 
 
 (Vi kunde simma någon enstaka meter från alla vilda vattendjuren, inte alla som varit en meter ifrån en haj minsann - här är Sara med Brian the turtle ) 
 (NEEMOOO!!)
 
 (Späckat dykarschema)
 (Ett..)
 (Två..)
 (Tre..)
 
 (Selfie) 
 (En Reef Shark) 
 
 
 
 (En stinger/rocka, farlig ajabaja)
 
 (Inför nattdyket - taggade) 
 
Dessvärre skadade Matilda sina öron och fick enbart snorkla under de sista dyken. Sara, å andra sidan, är numera certifierad dykare i Open Water och kan dyka ner till 18 meters djup.
 (Saras tillfälliga PADI)

 

Puss och kram! 

Hörs snart igen. 

1 kommentarer

Ulrica

24 May 2014 23:18

Hej fina tjejerna! Vad spännande att dyka. Tråkigt för dig Matilda att du inte kunde slutföra. Vilka fantastiska bilder ni tagit. Speciellt de som är tagna under vattnet.
Många kramar till er

Kommentera

Publiceras ej