Hejsan svejsan,
 
Återigen var vi tillbaka i storstaden (vi skulle vilja kalla den huvudstaden) där allting en gång började för flera månader sedan. Det var dock rejält mycket kallare nu än i januari, då det var sommar där senast och nu närmade sig vintern. Trots att vi lämnade härliga Cairns bakom oss kändes det skönt att vara tillbaka, nästan lite nostalgiskt. Det var framförallt oerhört roligt att komma tillbaka till familjen Nordström, mestadels för att träffa dem men även att ha tillgång till tvättmaskin, diskmaskin och ett eget rum. I förhållande till att bo på hostel är detta ren lyx. Med endast en vecka i Sydney hade vi mycket att hinna med. Vi inledde med att fira vår nyfunna och kära vän, Isabelles, födelsedag med tacos, jacuzzi och en rejäl utgång. Det blev en minnesvärd kväll fylld med mycket skratt. En annan dag firade vi också Rebeccas (frun i familjen) mammas födelsedag. Vid denna festlighet bjöds det på smarriga långkok och läckra tårtor. Andra dagar var det shopping som stod på schemat eller kvällar med Eurovision Song Contest. Även om Australien inte är med i Eurovision så finns det många väldigt lojala och insatta följare runt om i landet, däribland familjen Nordström. Så tillsammans satt vi där i soffan och hoppades att Sverige skulle ta hem vinsten.
 (Hejdå Cairns, Hej Sydney - här sitter vi förväntansfulla i flygplanet)
 (En del av Sydney från ovan. Om ni tittar noga så kan ni se Operahuset i vänstra hörnet)
 
 (Vårt fina födelsedagsbarn Isabelle)
 (Tacosmys)
 (Jacuzzibad)
 
 (Glada tjejer längst bak i bussen på väg till nattklubben)
 (Bella tappade bort sin telefon och vi sprang och letade en lång stund, som tur var så ringde denna snälla själ till oss och berättade att han funnit hennes mobil. Turen var på vår sida!)
 (Andra födelsedagsbarnet till vänster - Rebeccas mamma samt hennes man) 
 (Familjemiddag i solen)
 (Matilda bakade en tårta med en svensk touch (Sara hjälpte till) - kladdkaka med fudgetäcke plus färska jordgubbar)
 
 (Tårta nummer två var en hemmagjord pavlovatårta som Rebecca gjorde)
 (Vi färgade våra hår med hårfärgskritor)
(Sara färgade underhåret rosa, dock försvinner färgen efter en dusch men det var kul så länge det varade)  
 
Under vår tid i Sydney hade vi även en trip inplanerad till Blue Mountains, då vi inte hann göra detta på vårt förra besök i staden. Som man hör på namnet är det berg som på avstånd ser blåa ut, men i verkligheten är det så mycket mer än det. Vi skulle vilja jämföra det lite med Grand Canyon, även om vi aldrig varit just där. Riktigt vackert och så mycket att vila ögonen på! På turen fick vi se en otroligt fin natur, vackra vattenfall samt flera timmars vandring i bergen. Totalt gick vi i 5 timmar. Vi var mycket trötta när vi kom tillbaka efter turen, men även detta ställe skulle vi rekommendera alla att åka till.
(Blue Mountains)
(Vandrade i regnskog) 
(Ett av de många vattenfallen)  
 
 
 
 
(Halvvägs, nästan där, bara två timmar kvar) 
 
 
(Ibland var det ganska svårt att ta sig fram, men smidiga som vi är kom vi hem hela och rena) 
 
(En fin utsiktsplats) 
(Vi träffade en annan svensk tjej, Stina, som vi slog följe med)  
(Ibland blev det lågt i tak)  
 
 
 
(Som ni ser på bilderna så varierade naturen efter varje steg vi tog) 
(Bara några trappsteg kvar, nästan där - Puuust!)  
(Här skulle man inte vilja snubbla...Det var väldigt brant) 
 
(Vår mysiga guide) 
(Fåglarna) 
(Vi gick in i en grotta)  
 
(De blåa bergen)  
(The Three Sisters - här kryllade det av turister) 
 
Vi ville även uppleva mer av den australienska vardagen så en söndag hängde vi med familjen till Castle Hills största kyrka (även en av Australiens största), och vilken upplevelse det var. Tänk er en blandning av en konsert och en föreläsning, då en bekostad sådan med flera storbilds-tv-skärmar och ett maffigt ljudsystem. Det var som en stor show med artister som fyllde salen med sina ljuvliga och rockiga stämmor. Inga lugna psalmer från prästen här inte. Alltså helt annorlunda från den svenska kyrkan. Psalmerna, eller i detta fallet låtarna, var riktigt svängiga, många skulle till och med passa på radion. Denna söndag var dessutom inte vilken söndag som helst, utan det var Australiens morsdag. Därav hedrades mammor, men även kvinnor överlag. Flera stunder under dagen blev det lite emotionellt för oss då vi saknade våra underbara mammor där hemma. Det kändes ganska tungt att inte få krama om våra egna mammor och hylla dem när alla andra gjorde det. Så vill bara säga det nu, NI ÄR FANTASTISKA OCH VI ÄLSKAR ER ÖVER ALLT ANNAT!
(Scenen i kyrkan) 
(Det var fullt med folk)  
(The grand finaleee) 
 
 
Hörs snart igen,
 
Puss och Kram

Kommentera

Publiceras ej